Port of Portland

Meeting Agenda

PDX 2045 Planning Advisory Committee (PAC) Meeting 5

 Date: January 15, 2025
 Time: 6:00 pm – 8:00 pm PAC members are encouraged to arrive as early as 5:30 pm for dinner and networking
 Location: In-Person: Chinook Room (8th Floor) Port Headquarters Building, 7200 NE Airport Way Remote participants: Please register in advance for the Zoom webinar: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_IL2yGAFfSDmhV8_clogSZw

Attendees: PAC members

Aidan Simpson Allyssa Bromley Angela DeHaven Anne Sweet Brian Kuzera Caleb Powell Dave Van't Hof David Duncan Heather King Jennie Heidrick Kathy Bareno Keith Miller Laura Young Mark Luna Maryhelen Kincaid Matthew Hodson Mychal Hornbeck Pete De Vasto Philip Rowe Phuong Truong **Roger Gonzalez Stephanie Barnes** Steven Lowe **Tsering Sherpa** Xavier Phanthongphay

PDX 2045 Project Team

Aaron Ray, Port of Portland Anita Cobb, Mead and Hunt Arainnia Armendariz, Port of Portlnad Bridger Wineman, Envirolssues Cadence Purdey, Envirolssues Cameron Modjeski, Ricondo Gavin Duncan, InterVISTAS Jeff Broderick, Port of Portland Jenna Johnstone, Ricondo Jennifer Rabby, Port of Portland Julie Gueho, JMG Consulting Mina Mora-Gonzalez, Port of Portland Sean Loughran, Port of Portland Suzanne Donaldson, Donaldson Consulting, LLC



Meeting Goals

- Recap findings from airfield planning exercise
- Hear a presentation on landside, terminal and support facilities needs
- Participate in landside planning exercise
- Look ahead to upcoming engagement efforts

Agenda

Time	Торіс	Presenter
6:00 pm (5 min.)	Welcome and introduction	Suzanne Donaldson
6:05 pm (10 min.)	What's new at PDX	Aaron Ray
6:15 pm (15 min.)	 Airfield planning exercise recap Review outcomes from the exercise Discussion 	Bridger Wineman Jennifer Rabby Cameron Modjeski
6:30 pm (20 min.)	 Facility requirements Terminal, support, landside requirements Discussion 	Cameron Modjeski Julie Gueho Gavin Duncan
6:50 pm (5 minutes)	Public comment (if needed)	Suzanne Donaldson
6:55 pm (5 minutes)	BREAK	
7:00 pm (40 min.)	Passenger journey exerciseExercise and discussion	Cameron Modjeski Julie Gueho Gavin Duncan
7:40 pm (15 min.)	 Engagement preview Approach and tools Milestones and schedule Shared Prosperity Working Group Discussion 	Bridger Wineman
7:55 pm (5 minutes)	PAC next stepsLook ahead to PAC Meeting 6	Suzanne Donaldson
8:00 pm	Adjourn	