Port of Portland

Meeting Agenda

PDX 2045 Planning Advisory Committee (PAC) Meeting 7

Date: May 19, 2025

Time: 5:30 pm – 8:00 pm

PAC members are encouraged to arrive as early as 5:00 pm for dinner and networking
Location: In-Person: Chinook Room (8th Floor)
Port Headquarters Building, 7200 NE Airport Way

Remote participants: Please register in advance for the Zoom webinar: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_AeCiPw9PQ925nDJY2e28NA

Attendees: PAC Members Aidan Simpson Allyssa Bromley Angela DeHaven Anne Sweet Brian Kuzera Caleb Powell Dave Van't Hof David Duncan Heather King Jennie Heidrick Kathy Bareno Keith Miller Laura Young Mark Luna Maryhelen Kincaid Matthew Hodson Mychal Hornbeck Pete De Vasto **Philip Rowe** Phuong Truong Stephanie Barnes Steven Lowe **Tsering Sherpa** Xavier Phanthongphay

PDX 2045 Project Team Aaron Ray, Port of Portland Bridger Wineman, Envirolssues Cadence Purdey, Envirolssues Cameron Modjeski, Ricondo Dan Pippenger, Port of Portland Evan Howington, Port of Portland Jeff Broderick, Port of Portland Jenna Johnstone, Ricondo Jennifer Rabby, Port of Portland June Reyes, Port of Portland Sean Loughran, Port of Portland Suzanne Donaldson, Donaldson Consulting



Meeting Goals

- Review preliminary airfield and terminal alternatives
- Conduct "red dot, green dot" evaluation of alternatives
- Preview access, parking, and transit requirements

Agenda

Time	Торіс	Presenter
5:30 pm (5 min.)	Welcome, Meeting Goals, PAC 6 Recap	Suzanne Donaldson Aaron Ray
5:35 pm (15 min.)	What's New at PDX	Dan Pippenger
5:50 pm (5 min.)	Public comment	Suzanne Donaldson
5:55 pm (20 min.)	Preliminary Airfield and Terminal Alternatives	Cameron Modjeski
6:15 pm (15 min.)	Interactive Exercise Part 1 (individual activity)	Cameron Modjeski
6:30 pm (15 min.)	Break	
6:45 pm (30 min.)	Interactive Exercise Part 2 (group activity)	Cameron Modjeski
7:15 pm (25 min.)	Open Discussion of Alternatives (return to Chinook Room)	Cameron Modjeski
7:40 pm (15 min.)	Overview of Landside Requirements	Cameron Modjeski
7:55 pm (5 min.)	PAC Next StepsLook ahead to PAC Meeting 8	Suzanne Donaldson
8:00 pm	Adjourn	